Milhojas de vainilla con caramelo y nueces

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 13 godz. 10 min
6 porciones

Składniki

Ganache de vainilla (el día anterior)
  • 2 lámina de grenetina (aprox. 2 g cada uno)
  • agua fría para remojar
  • 85 g de chocolate blanco trocitos o callejuelas
  • 400 g de crema para batir (30-40% grasa)
  • 1 vaina de vainilla sólo la vainillina
Caramelo
  • 100 g de azúcar refinada
  • 50 g de mantequilla en piezas
  • 25 g de crema para batir (30-40% grasa) temperatura ambiente
Praliné de nuez
  • 300 g de nuez pecana
  • 25 g de agua
  • 115 g de azúcar refinada
  • 1 pizca de sal
  • 2 cda de aceite de avellana
  • 1 lámina de masa hojaldre
  • 15 g de azúcar glass
  • 10 g nuez (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porciones

Sód 1074.8 mg
Białko 65.1 g
Kalorie 29297.4 kJ / 7002.2 kcal
Tłuszcz 571.2 g
Błonnik 33 g
Tłuszcz nasycony 186.5 g
Węglowodany 456.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie