Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de galleta
- 180 g de galletas
- 75 g de mantequilla
Mousse de limón
- 6 hojas de gelatina
- 150 g de azúcar
- 6 - 8 tiras de piel de limón (sin nada de parte blanca)
- 250 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 100 g de zumo de limón
- 3 yemas
- 1 pellizco de sal
- 3 claras de huevo
- 3 - 4 cucharadas de mermelada de albaricoque
- 1 limón cortado en rodajas (para decorar)
- 1 chorrito de caramelo líquido (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1838 kJ / 440 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Mousse de turrón con galleta crujiente de cereales y chocolate
1h 20min
Pastel de piña y crema
2 Std. 45 Min
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5h 15 min
Tarta de chocolate blanco
8 Std. 15 Min
Flan de avellanas
5h 15 min
Tarta de frambuesas y chocolate
7h
Tarta de crema catalana a la naranja
7 Std. 30 Min
Tarta mousse de piña
6h 30min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3h 20min
Tarta de queso suiza
4u. 10min
Flan de chocolate blanco
12 Std. 20 Min
Postre dos chocolates y avellanas
3ωρ. 30 λεπτ.