Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
-
1
vaina de vainilla, sólo las semillas
lub 1 cdita de extracto de vainilla natural - 100 g de azúcar
- 500 g de leche entera
- 5 yemas de huevo
- 50 g de harina de trigo
Berlinesas
- 170 g de leche entera
- 280 g de agua
- 15 g de levadura fresca
- 80 g de azúcar
- 50 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 500 g de harina de trigo
- 1 huevo
- 1 yema de huevo
- ½ cdita de sal
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- harina de trigo, para enharinar
- aceite vegetal, para freír
- azúcar glass, para espolvorear (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 2003.6 kJ / 478.9 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 77.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 197.1 mg
Alternatywne przepisy
Churros de la esquina
40min
Galletas de mermelada
1 Std. 30 Min
Dumpligs de matcha
45min
Crumble de mousse de manzana con helado de romero
10 Std. 55 Min
Bachour: Bombón de maracuyá (chocolate relleno)
2h
Pastas para té
1 Std.
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3 Std. 30 Min
Garabateado de frambuesa y chocolate blanco
2 Std. 30 Min
Mil hojas con sonrisas TM6
3 Std.
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20 Min
Pasta hojaldre sin empaste
1 Std.
Crepas, receta básica
1 Std. 20 Min