Original Neapolitanische Pizza

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
2 Portionen

Składniki

  • Wasser, kalt
    450 g
  • frische Hefe (ca. erbsengroß)
    3 g
  • Pizzamehl Type 00 und etwas mehr zum Bearbeiten (siehe Tipp)
    360 g
  • Salz
    8 g
  • Zitronensaft
    30 g
  • stückige Tomaten, aus der Dose
    200 - 220 g
  • Büffel-Mozzarella abgetropft, zerzupft (ca. 2 Kugeln)
    200 - 250 g
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Basilikum zum Garnieren

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1025 kcal / 4290 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 147 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 2271 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...