Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de garbanzos secos
- 80 g de cebolla en trozos
- 2 dientes de ajo
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 10 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
- ½ cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de polvo de hornear
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- 300 g de aceite de girasol y un poco más para engrasar las manos
- 100 g de harina para rebozar las bolitas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3775 kJ / 902.3 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 44.3 g
- Tłuszcz
- 79.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Sód
- 360.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gyozas japonesas
50 menit
Tabulé de coliflor al vapor
40 min
Arancini de espinaca y mozzarella
4 Std.
Falafel
1j 30 menit
Pan pita
1j 30 menit
Omelette al vapor con queso de cabra y cebolla morada caramelizada
40 min
Salsa para pastas: pesto de espinaca
5 min
Pan naan con coliflor especiada, crema queso feta y tahini de matcha
1j 20 menit
Coliflor asada con puré de alubias
25 min
Chapatis con emulsión de zanahoria
40 min
Pretzel
1j
Omelette esponjoso de espinacas y jamón
30 min