Wersje kompatybilne
Capesante con purè di pastinaca e crumble alla pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pane bianco raffermo, a pezzi
- 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 150 g di pastinaca, pelata e a pezzi (3 cm)
- 150 g di acqua
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
- 50 g di pancetta di maiale, a dadini piccoli
- 20 g di burro, a temperatura ambiente
- 8 capesante, grandi, senza corallo
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 316.4 mg
Alternatywne przepisy
Rotolo gelato con pralinato alle mandorle
5h
Mezzelune di zucchine e uova con salsa piccante
40 min.
Insalata Thai con papaya (TM6)
Brak ocen
Kakuni
4 Std. 30 Min
Alberelli di cioccolato con gelatina ai lamponi
1h
Crema verde spalmabile del Gründonnerstag
10 min.
Salmone al vapore con purea di broccoli e patate
30min
Pagnotta rustica
3h
Riso pilaf
Brak ocen
Cupcakes renna alle pere e caramello
2h
Gelato al Parmigiano reggiano
10 godz. 40 min
Spaghettoni cacio e pepe
25 min.