Capesante con purè di pastinaca e crumble alla pancetta
TM31 TM5 TM6

Capesante con purè di pastinaca e crumble alla pancetta

(Brak ocen)

Składniki

  • 30 g di pane bianco raffermo, a pezzi
  • 4 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 150 g di pastinaca, pelata e a pezzi (3 cm)
  • 150 g di acqua
  • 2 pizzichi di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 50 g di pancetta di maiale, a dadini piccoli
  • 20 g di burro, a temperatura ambiente
  • 8 capesante, grandi, senza corallo
  • 2 cucchiai di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1021 kJ / 244 kcal
Białko
8.5 g
Węglowodany
12.4 g
Tłuszcz
18 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
2.2 g
Sód
316.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy