Risoto de funghi
TM6 TM5

Risoto de funghi

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 80 g queijo parmesão, em pedaços
  • 40 g funghi seco, picado
  • 750 g água
  • 100 g cebola, aprox. 1 unidade média
  • 30 g azeite de oliva
  • 300 g arroz arbóreo
  • 50 g vinho branco seco
  • 1 c. chá de sal
  • 30 g manteiga sem sal, gelada, em pedaços

Wartości odżywcze
na 1 porção
Kalorie
2248.7 kJ / 537.5 kcal
Białko
14 g
Węglowodany
74.8 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Błonnik
2.4 g
Sód
870.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy