Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de leche
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 cucharadita de sal
- 250 g de almidón de tapioca agria (consultar lista FACE, p. ej. Yoki®)
- 2 huevos
- 80 g de queso parmesano rallado casero
- aceite de oliva virgen extra para engrasar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.33 g
- Tłuszcz
- 7.17 g
- Błonnik
- 0.05 g
Alternatywne przepisy
Alfajores rellenos de dulce de leche
1 godz. 50 min
El pastel
2 godz.
Pan árabe sin gluten
1 godz. 30 min
Baguette sin gluten
2 godz.
Soufflés de queso (sin gluten)
45 min
Empanadillas de maíz (empanadas de humita)
2 godz. 30 min
Scones sin gluten
30 min
Pan de maíz con queso y cebolla (Sopa Paraguaya)
1 godz.
Crostata con salami y queso (sin gluten)
1 Std. 20 Min
Pan de brioche sin gluten
2 Std. 50 Min
Chipa
30 min
Pan trenzado judío (Challah) - Israel
2 godz.