
Urządzenia i Akcesoria
Ruckzuck-Muffins
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
16 Portionen
Składniki
-
neutrales Öl (z.B. Raps- oder Sonnenblumenöl)150 g
-
Milch50 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt200 g
-
Zucker150 g
-
Backpulver (16 g)1 Päckchen
-
Vanillezucker (8 g)1 Päckchen
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht½ TL
-
Schokoladenlinsen80 g
-
Staubzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
212 kcal /
885 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Sód
105 mg