Urządzenia i Akcesoria
Ruckzuck-Muffins
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
16 Portionen
Składniki
-
neutrales Öl (z.B. Raps- oder Sonnenblumenöl)150 g
-
Milch50 g
-
Eier (Größe M)4
-
Weizenmehl, glatt200 g
-
Zucker150 g
-
Backpulver (16 g)1 Päckchen
-
Vanillezucker (8 g)1 Päckchen
-
Zitronensalzpaste, selbst gemacht½ TL
-
Schokoladenlinsen80 g
-
Staubzucker (opcjonalnie) zum Bestreuen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
105 mg
Białko
3 g
Kalorie
885 kJ /
212 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50 Min
Geburtstagstorte für Kinder
2 Std.
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 Std.
Baby's Kekse
2 Std.
Butterkekse
1 Std. 15 Min
Schokokusstorte
6 Std.
Zebrakuchen für Kinder
1 Std. 40 Min
Italienischer Zitronenkuchen
45 Min
Bären-Muffins
1 Std. 5 Min
Saftiges Bananenbrot
1 Std.
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25 Std. 30 Min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1 Std. 30 Min