Italienischer Zitronenkuchen

Italienischer Zitronenkuchen

4.1 250 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 Stück

Składniki

Zitronenkuchen
  • Zucker
    150 g
  • Zitrone nur Schale ohne weiße Teile (siehe Tipp)
    1
  • Eier (Größe M)
    2
  • Milch
    230 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    50 g
  • Vanilleschote nur Mark
    1
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr zum Bemehlen
    250 g
  • Backpulver (ca. 8 g)
    1 Päckchen
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Sód 203 mg
Białko 4 g
Kalorie 788 kJ / 188 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 29 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...