Himbeer-Butterkeks-Kuchen

Himbeer-Butterkeks-Kuchen

4.3 136 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
24 Portionen

Składniki

  • neutrales Öl (z.B. Raps- oder Sonnenblumenöl), etwas mehr zum Einfetten
    250 g
  • Himbeeren, gefroren
    750 g
  • Zucker
    230 g
  • Milch
    550 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • Weizenmehl, glatt
    300 g
  • Backpulver (16 g)
    1 Päckchen
  • Vanillepuddingpulver (à 37 g)
    2 Päckchen
  • Schlagobers, 36% Fett
    750 g
  • Sahnesteif (à 8 g)
    2 Päckchen
  • Butterkekse (24 Stück)
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 127 mg
Białko 5 g
Kalorie 1470 kJ / 351 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...