Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel de cacao
- 260 g de harina de trigo
- 100 g de azúcar
-
30
g de cacao en polvo
lub 30 g de cocoa en polvo, sin endulzante - 1 cdita de polvo para hornear
- 170 g de mantequilla, fría, cortada en trozos
- 4 yemas de huevo
Masa de queso
- 100 g de mantequilla, blando, cortado en trozos
- 540 g de queso crema
- 500 g de mascarpone
- 4 claras de huevo
- 120 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de azúcar
-
1
cdita azúcar avainillada casera
lub 2 cdita de vanilina - harina de trigo, para espolvorear
- agua para hornear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1795.1 kJ / 429.1 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 272.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bollitos para la cena
1h 40min
Pan de caja blanco
2h
Tarta de maracuyá
1h 15 min
Empanadas de res
1h 10min
Tamales Chiapanecos
2h 30 min
Pan de caja blanco
2h
Tortillas de harina caseras
1h
Panes planos turcos
2h 10min
Rollitos de pan con parmesano y perejil
1h 10min
Rogalach
2h 30 min
Bolillos caseros
1h 40min
Roles de canela
2h 30 min