Entomatadas med kylling

Entomatadas med kylling

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portioner

Składniki

  • oaxaca ost skåret i stykker (2 cm)
    200 g
    200 g Emmentaler ost, skåret i stykker (2 cm)
  • tomater bagt (se tip)
    500 g
  • løg skåret i skiver og bagt (Set tip)
    80 g
  • fed hvidløg bagt (tipP
    2
  • salt
    ½ - 1 tsk
  • hønsebouillon
    ½ tsk
  • vand
    150 g
  • sort peber, stødt
    3 - 4 knivspidser
  • kyllingebryst, uden skind i tern (5 cm)
    450 g
  • olie til stegning
  • majstortilla ca (12-15 cm) diameter
    16
  • avokado skåret i skiver (1-2 cm)
    1
  • korianderblade, friske
    2 kviste
  • madlavningsfløde, ca. 18%
    6 spsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 824 mg
Białko 47 g
Kalorie 2232 kJ / 532 kcal
Tłuszcz 41 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie