Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ oz Parmesan cheese rinds (see Tip)
- 2 - 3 lemon peel strips, thin peel only, no white pith
- 1 garlic clove
Crust
- 7 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 4 oz unsalted butter, diced, frozen
- ¼ tsp salt
- 3 tbsp ice water
Filling
- 4 oz fresh baby spinach
- 20 oz water
- 3 oz ricotta cheese
- 1 oz feta cheese, plus extra to sprinkle
- 2 large eggs
- ⅛ tsp salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1135.4 kJ / 271.4 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 225.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45 Min
Spring Vegetable Quiche with Sweet Potato Crust
1 Std. 45 Min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1 Std.
Baked Chicken Breasts Pizzaiola
55 Min
Shredded Beef in Brown Ale
10h 20min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 Min
Mushroom and Feta Strudel with Spinach
1 godz. 10 min
Smoked Salmon and Brie Quiche
55 Min
Rice Salad with Eggs and Tuna Fish
1 Std.
Maple Sweet Potato Soup with Parmesan Croutons
45 Min
Beer Marinade
10min
Root Vegetable Gratin
1 Std. 25 Min