![Spinach and Olive Focaccia Spinach and Olive Focaccia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/954A468D-9FB1-410A-9157-D6C084928770/Derivates/61837cdb-2565-4c82-901b-d425f000a446.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz extra virgin olive oil, divided, plus extra to serve
- 3 - 4 oz pitted Sicilian green olives, halved, plus 2 oz olive juice
- 13 ½ oz water
- 5 oz fresh baby spinach, de-stemmed
- 22 oz bread flour
- 5 tsp active dry yeast
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 1 heaping tsp sea salt flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2438.6 kJ / 582.9 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 78.9 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 1101.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower Potato Salad
1 Std. 30 Min
Mushroom and Spinach Strata
2h 10min
Light and Fresh Beet Pasta
20 min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1h 40 min
Potato Pancakes
45 dk
Coconut and Papaya Popsicles
4h 10min
Mushroom Pie
1h 40 min
Bao with Pulled Mushroom in BBQ Sauce
1j 15 menit
Black Bean Dip
5 min
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1h 20min
Mediterranean Farro Salad
1h 35min
Focaccia with Sea Salt Flakes (TM5/6 Metric)
1h 40 min