Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g salsa
- 80 g azeitonas pretas s/ caroço
- 200 g azeite
- 2 dentes de alho
- 600 g bacalhau demolhado e desfiado
- 300 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 100 g pão s/ côdea partido em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1729.1 kJ / 413.3 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 3615.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de bacalhau e alho-francês
45min
Caldo de bacalhau e brócolos
30min
Molho de coco e rum
Brak ocen
Sopa gratinada de feijão e cebola
45min
Risoto de vinho de Carcavelos
1h
Creme de espargos e vieiras
45min
Caldo de bacalhau
30min
Sorvete de kiwi
8h
Cocktail de camarão com molho de leite condensado
Brak ocen
Petits gâteaux de goiaba
30min
Sopa rica de peixe
2h 30 min
Delícia de abacaxi
15min