蔥油雞扒撈丁

蔥油雞扒撈丁

4.2 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 人份

Składniki

烤雞腿
  • 去骨雞腿排 (約500克)
    2 隻
  • 蠔油
    1 大匙
  • 黑麻油
    ½ 茶匙
蔥油醬
  • 青蔥 切段(約3公分)
    40 克
  • 切塊
    20 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 白芝麻
    1 茶匙
  • 50 克
撈丁麵
  • (烹煮用)
    1300 克
  • 泡麵
    2 包
  • ⅛ 茶匙
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ⅛ 茶匙
  • 黑麻油
    1 大匙
炒高麗菜
  • 蒜頭
    15 克
  • 15 克
  • 高麗菜 切條(約2公分)
    150 克
  • 紅蘿蔔 切絲
    40 克
  • ¼ 茶匙
  • ½ 茶匙
  • 紹興酒
    1 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 51.1 g
Kalorie 5946.2 kJ / 1422.6 kcal
Tłuszcz 95.3 g
Błonnik 5.6 g
Węglowodany 91.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...