Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Montaje
- 200 g de azúcar
- 20 g de sal
- 30 - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
Masa
- 270 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 65 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal
Bloque de mantequilla
- 350 g de mantequilla
- 120 g de azúcar
- 20 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Hojaldre y armado
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 3.33 g
- Węglowodany
- 45.21 g
- Tłuszcz
- 23.54 g
- Błonnik
- 1.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos bretzel
5 Std. 30 Min
Panecillos de queso de cabra
2h
Muffins salados
20min
Cuencos de masa choux con helado
6 Std. 30 Min
Cupcakes de salmón
1 godz. 40 min
Crêpes de gazpacho
1h
Panecillos de San Ignacio
25 Std.
Aperitivos de hojaldre
25min
Mantequilla Café de París
10min
Panecillos de centeno y cerveza negra
1h
Totopos con requesón
1 godz. 20 min
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min