Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Montaje
- 200 g de azúcar
- 20 g de sal
- 30 - 40 g de mantequilla a temperatura ambiente (para untar el molde)
Masa
- 270 g de agua
- 25 g de levadura prensada fresca
- 450 g de harina de fuerza
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 65 g de azúcar
- ½ cucharadita de sal
Bloque de mantequilla
- 350 g de mantequilla
- 120 g de azúcar
- 20 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Hojaldre y armado
- harina de fuerza para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 3.33 g
- Węglowodany
- 45.21 g
- Tłuszcz
- 23.54 g
- Błonnik
- 1.13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panecillos de queso de cabra
2 Std.
Serpiente de frutos secos y franchipán
50min
Panecillos de San Ignacio
25h
Tejas de chocolate y chile
45 Min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Tejas de cacao con almendras
8h 45min
Sándwich de nata
8 godz.
Clafoutis de higo
1 Std. 30 Min
Mierensinas
1 Std. 10 Min
Christmas trifle
3h 30min
Bundt cake de especias
2 Std.
Amaretti
1h 20min