Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fairy Cakes
- 210 g self-raising flour
- 185 g caster sugar
- 1 tsp baking powder
- 185 g unsalted butter, soft
- 3 large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 1 Tbsp water, hot
Filling
-
240
g raspberry jam
lub 240 g gooseberry curd - icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 657 kJ / 157 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Toad in the Hole
1 Std.
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
Chocolate Easter Nests
50min
Buttercream Icing
5 Min
Chocolate Chip Cookies
50min
Iced Ring Biscuits
1 Std. 10 Min
Classic Flapjack
55 min
Ginger Flapjacks
1 Std. 30 Min
Scones
30min
Victoria Sponge
1 Std. 10 Min
Easy Chocolate Cake
1 Std. 15 Min
Yorkshire Pudding
1 Std.