Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g beurre, en morceaux et un peu plus pour graisser le moule
- 170 g de farine, et un peu plus pour fariner le moule
- 3 œufs
- 200 g de sucre
- 120 g de yogourt nature
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de poudre à lever
- 1 - 2 pommes (env. 450 g), coupées en quartiers, épépinées, en tranches (env. 3 mm)
- sucre glace pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 189.5 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau au yogourt
1h 40min
Cake au citron
1h 5 min
Curry de poisson
35min
Gâteau aux pommes
1 godz.
Chou frisé à la crème et spätzlis
35min
Tarte aux pommes façon crumble
2 godz. 30 min
Cake choco-courgettes
1h 25min
Gâteau à la carotte et au chocolat
1h 25min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Sauce bolognaise
3 godz. 15 min
Gâteau aux carottes
1h 10min
Cake à l'orange
1 godz.