Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirope de pera
- 20 g de mantequilla
- 400 g de pera (sin piel y sin semillas) en trozos de 2-3 cm
- 30 g de azúcar
- 150 g de zumo de manzana
- 1 anís estrellado
- 2 - 3 tiras de piel de naranja
- 1 pellizco de jengibre molido
- ½ cucharadita de vainilla líquida
- 30 g de miel
Terminación
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 2 cucharadas de azúcar moreno
- 6 - 12 cubitos de hielo
- 300 - 400 g de zumo de manzana
- 6 ramitas de tomillo fresco (para decorar)
- Wartości odżywcze
- na 1 copa
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 5.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Castañas cocidas
2h 30min
Tarta panal
6 godz.
Bol de desayuno de naranja, miel y yogur
15min
Bollitos relleno de manzana y canela
3h
Buñuelos de calabaza
1 Std. 20 Min
Cuscús festivo
15min
Helado de frutos secos con crumble de cítricos y flores
17 godz. 15 min
Brulee de arroz y chabacano en cocción lenta TM6
5h 35min
Mermelada de fresas
1h
Mini tarta de hojaldre con nectarina
3 Std. 40 Min
Dátiles rellenos de queso con nuez caramelizada
20 min
Cucharitas de guacamole
40 min