![Sausage Rolls Sausage Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B136F608-7D34-4271-8B2D-6C3A7DE87954/Derivates/6EEB33AF-A223-460E-820F-AD291DD90111.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 220 g plain flour, plus extra for rolling
- 170 g unsalted butter, diced (1 cm), then frozen
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g water, cold
Sausagemeat Filling
- 150 g onions, quartered
- 450 g good quality pork sausagemeat
- 1 tsp dried mixed herbs
- 1 pinch ground black pepper
- 1 egg, beaten, for glazing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 563 kJ / 135 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
Alternatywne przepisy
Yorkshire Pudding
1 Std.
Toad in the Hole
1 Std.
Beef and Beer Pie
1h 40min
Anzac Biscuits
30 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Aussie Meat Pies
2 Std.
Diggers
1 Std. 5 Min
Shepherd's Pie
1h 40min
Mini Minced Beef Pies with Steamed Vegetables
40 Min
Chocolate Tiffin
2 Std. 30 Min
Chicken and Leek Pie
1 Std. 20 Min
Butterfly Cakes
1 Std.