![Pumpkin Risotto with Bacon Pumpkin Risotto with Bacon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/42806E6C-7E2A-4662-B4A8-CB5211D0E2DF/Derivates/9D93E199-0B6A-42E0-BD0C-7F64C002627E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm), plus extra shavings for garnishing
- 1220 g water
- 300 g pumpkin flesh, diced (1 cm)
- 1 Tbsp extra virgin olive oil
- 1 ½ - 2 tsp fine sea salt, plus extra, to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 30 g shallot, halved
- 100 g bacon lardons, smoked
- 40 g unsalted butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
-
1
Tbsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) -
60
g frozen green peas
lub 60 g fresh green peas - fresh flat-leaf parsley leaves, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 Min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 Min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 Min
Sausage and pea risotto
30 Min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 Min
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 Std.
Springtime Risotto
55min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 Min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 Min
Courgette and Feta Risotto
30 Min