Rejesuppe med glasnudler

Rejesuppe med glasnudler

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    2
  • skalotteløg
    30 g
  • vegetabilsk olie
    20 g
  • vand
    1300 g
  • grøntsagsbouillon
    1 spsk
  • salt
    1 tsk
  • svampe, friske halveret, hvis den er større end 2 cm
    100 g
  • citrongræs, frisk (opcjonalnie) skåret i 10 cm stykker
    10 g
    10 g ingefær, skåret i 10 cm stykker
  • glasnudler gennemblødt i vand i 5 minutter
    150 g
  • rejer friske eller frosne eller kogte
    250 g
  • cherrytomater
    100 g
  • forårsløg (tyndt skåret)
    10 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    10 g
  • sukkerærter
    100 g
  • koriander, frisk finthakket (ca. 2 mm)
    2 kviste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 958 mg
Białko 11 g
Kalorie 1138 kJ / 272 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie