Spaghetti med pesto og bagt græskar

Spaghetti med pesto og bagt græskar

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner

Składniki

  • fed hvidløg
    6
  • ekstra jomfruolivenolie
    50 g
  • græskar skåret i stykker (2-3 cm)
    400 - 450 g
  • parmesanost
    50 g
  • citron kun juice
    1
  • havsalt
  • basilikumblad
    40 g
  • babyspinat, frisk
    100 g
  • sort peber, stødt
  • vand
    1500 g
  • asparges trimmet og skåret i tre
    1 bundt
  • cherrytomat skåret i halve
    200 g
  • spaghetti (fuldkorn eller spelt)
    220 g
  • valnødder, uden skal (ca. 40 g), groft hakket
    1 - 2 spsk
  • rucola (ca. 60 g), til servering

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 282 mg
Białko 18 g
Kalorie 2098 kJ / 500 kcal
Tłuszcz 25 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie