Urządzenia i Akcesoria
Chai Masala (Masala Tea)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
5 cups
Składniki
-
cinnamon sticks (2 cm each)2
-
cloves5
-
cardamom pods5
-
water500 g
-
milk500 g
-
4 Ceylon black tea bagsCeylon black tea leaves2 tbsp
-
brown sugar adjust to taste3 tbsp
-
old ginger (opcjonalnie) fresh, sliced2 cm cube
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 cup
Białko
4 g
Kalorie
432 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Let's Go Mamak
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20min
Masala Squid
25min
Teh tarik (pulled milk tea)
15min
Coconut Jelly
3h 15min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Sambal kacang (peanut sauce)
35min
Nasi Lemak
45min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45min
Tom Yum Goong
30min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min