Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 10 g fresh ginger root, thinly sliced
- 500 g pork spare ribs, cut into pieces (4-5 cm)
- 50 g rock sugar
- 30 g rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 50 g rice vinegar
- 15 g light soy sauce
- 15 g dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yam Rice
45min
Braised pork belly
55min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 Min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3 Std. 40 Min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Rice Wine Chicken
30 Min