Urządzenia i Akcesoria
Nasi Arab (Arabian Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
5 portions
Składniki
Arabian Spice Mix
-
coriander seeds2 tbsp
-
cumin seeds1 tbsp
-
black peppercorns1 tbsp
-
cardamoms8
-
dried bay leaves3
-
cinnamon stick1
-
cloves1 tsp
Chicken
-
paprika powder adjust to taste1 tsp
-
olive oil2 tbsp
-
lemon juice1 ½ tbsp
-
salt adjust to taste1 ½ tsp
-
1 pinch saffronorange food colouring½ tsp
-
whole chicken legs with skin, fats removed, not scored (see tips)4 - 5
-
water1400 g
Salad
-
cucumber seeds removed, coarsely chopped1
-
tomato seeds removed, coarsely chopped (see tips)1
-
yellow onions coarsely chopped30 g
-
coriander leaves coarsely chopped20 g
-
pitted olives (opcjonalnie) coarsely chopped10 g
-
lemon juice adjust to taste2 tbsp
-
salt adjust to taste½ tsp
-
sugar adjust to taste½ tsp
Rice and Soup
-
Basmati rice rinsed (see tips)350 g
-
salt adjust to taste1 ½ tbsp
-
cardamoms2
-
cinnamon stick1
-
green chillies (opcjonalnie)2
-
coriander leaves to garnish
Harrah Sauce
-
fresh red chillies2
-
bird's eye chillies (chilli padi) (opcjonalnie)2 - 5
-
garlic cloves4
-
tomato large sized, cut in quarters1
-
coriander leaves10 g
-
lemon juice2 tbsp
-
salt adjust to taste¼ tsp
-
sugar3 - 4 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
3364 mg
Białko
47 g
Kalorie
2548 kJ /
609 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Rendang
1 godz. 30 min
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Sup Buntut
3 godz.
One Pot Chicken Rice
50 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Ghee Roasted Chicken
1 godz. 15 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Curry Mee
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min
Ayam Masak Kicap
40 min