Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- 30 g fresh milk
- 15 g butter, plus extra for greasing
- 4 eggs
- 120 g caster sugar
-
120
g superfine flour, sifted
lub 120 g low protein flour, sifted - ¼ tsp baking soda
- 1 tsp vanilla extract
Chantilly cream
- 500 g whipping cream, 35% fat, chilled
- 50 g caster sugar
- ½ tsp vanilla extract
- 400 g large strawberries, hulled, rinsed, cut in slices (0.3 cm), plus extra for decorating
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.9 kJ / 391 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Oil-free honey chicken wings
50min
Pineapple Tarts
1h 30min
Chicken porridge with century egg
30 min
Ondeh-Ondeh Cupcakes
1 Std. 15 Min
Braised Sea Cucumber With Roast Pork
Brak ocen
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1h 5min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Teochew Steamed Pomfret With Mee Hoon
40 min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1h 30min
Egg Tarts
50min