Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge cake
- 30 g fresh milk
- 15 g butter, plus extra for greasing
- 4 eggs
- 120 g caster sugar
-
120
g superfine flour, sifted
lub 120 g low protein flour, sifted - ¼ tsp baking soda
- 1 tsp vanilla extract
Chantilly cream
- 500 g whipping cream, 35% fat, chilled
- 50 g caster sugar
- ½ tsp vanilla extract
- 400 g large strawberries, hulled, rinsed, cut in slices (0.3 cm), plus extra for decorating
- icing sugar, for dusting
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635.9 kJ / 391 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32.9 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Green tea ice cream (TM6 only)
24h 30 phút
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Tiger Shaped Pineapple Tarts
1 Std. 50 Min
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Key Lime Madeleines
2h 35min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3h
Choux Pastry
2 Std.
Authentic Meat Floss
1h 40min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2ч. 45 мин.
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 Std. 30 Min
Japanese Cheese Tarts
1h 55 phút
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min