Urządzenia i Akcesoria
Japanese Strawberry Shortcake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Sponge cake
-
fresh milk30 g
-
butter plus extra for greasing15 g
-
eggs4
-
caster sugar120 g
-
120 g low protein flour, siftedsuperfine flour sifted120 g
-
baking soda¼ tsp
-
vanilla extract1 tsp
Chantilly cream
-
whipping cream 35% fat, chilled500 g
-
caster sugar50 g
-
vanilla extract½ tsp
-
large strawberries hulled, rinsed, cut in slices (0.3 cm), plus extra for decorating400 g
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
1635.9 kJ /
391 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
32.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1 godz. 30 min
Red Yeast Rice Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
30 min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Pineapple Tarts
1 godz. 30 min
Egg Tarts
50 min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3 godz.
Japanese Cheese Tarts
1 godz. 55 min
Cranberry Almond Cookies (Metric)
1 godz. 20 min
Hokkaido Milk Loaf
4 godz. 20 min
Killer Toast
2 godz.
Super Soft Cinnamon Rolls
1 godz. 35 min