Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera

Zuppa di pomodori con grano saraceno tostato e gruviera

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di formaggio Gruviera a pezzi (2 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 50 g di cipolle tagliate a metà
  • 30 g di burro
  • 700 g di pomodori a grappolo, tagliati a metà
    700 g di pomodori pelati
  • 70 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di zucchero
  • 1 cucchiaino di origano, secco
  • 150 g di acqua
  • 1 cucchiaino dado per brodo vegetale
    1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • 40 g di grano saraceno
  • 200 g di mezza panna per salse
  • 4 foglie di basilico fresco
  • 1 rametto di prezzemolo fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1210.8 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 1398.3 kJ / 336.3 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 18.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...