柠檬虾仁西葫芦

柠檬虾仁西葫芦

3.5 2 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 人份

Składniki

  • 西葫芦花 垂直一切四
    500 - 600 克
  • 40 克
  • 蒜头
    3 瓣
  • 虾仁,中等大小 均匀地放在主锅底
    250 克
  • 切段
    50 克
  • 干辣椒片
    2 - 3 小撮
  • 鲜榨柠檬汁
    20 克
  • 柚子醋
    40 克
  • 2 - 3 小撮
  • 白砂糖
    5 克
  • 白胡椒粉
    2 - 3 小撮
  • 白芝麻 装饰用
    适量

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 652.4 mg
Białko 10.7 g
Kalorie 709.9 kJ / 169.7 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 8.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...