Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cdita de pimienta de Jamaica molida, o pimienta de jamaica entera
- 3 cditas de tomillo seco
- ½ cdita de comino
- ½ cditas de semillas de cilantro
- 1 de anís estrellado
- 6 dientes de ajo
- 240 g de agua
- 1 lámina de grenetina, en cuartos
- 1 cda de caldo de carne, en polvo (para 1000 g de líquido)
- 1 cucharadita rasa bicarbonato de sodio
- 200 g de tocino ahumado, cortado en trozos de 3 cm, enfriado 30 minutos en el congelador
- 400 g de carne molida de res, (ver consejo)
- 200 g de carne molida de cerdo, (ver consejo)
- 2 pizcas de pimienta molida
- 2 cditas de paprika dulce
- ¼ cdita sal
- mostaza
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 700.1 kJ / 167.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 531.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con calabacita y tocino
35min
Desayuno en cama: Jugo, fruta y huevos benedictinos TM6
1u.
Huevos estrellados al vapor
15min
Entraña de ternera con chimichurri (Hestan Cue™)
30min
Tartas de fresa con pasta filo y queso de cabra
30min
Tamales Chiapanecos
2h 30min
Mole de olla de la abuela
1h 40min
Arroz con lentejas
50min
Borrecas rellenas
1h 30 min
Ensalada tibia de papas (Pelar)
45 min
Rosca de naranja (Black Diamond)
2u.
Azúcar glass
5 Min