Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g de agua
- 300 g de champiñón blanco fresco en cuartos
- 50 g de aceite de oliva
- 50 g de cebolla, reducida a la mitad
- 2 dientes de ajo
- 320 g de arroz para risotto
- 100 g de vino blanco
- 1 cdita de caldo de verduras en pasta
- 5 g de sal
- 250 g de camarones medianos crudos, sin cáscara
- 50 g de mantequilla, cortada en cubos
- 50 g de queso parmesano, en rebanadas finas con un pelador o un cuchillo afilado (menos de 1 mm)
- 2 ramita de perejil finamente picado (opcjonalnie)
- 2 ramitas de hojas de albahaca fresca
- Wartości odżywcze
- na 4 porciones
- Kalorie
- 10488.7 kJ / 2506.9 kcal
- Białko
- 85 g
- Węglowodany
- 277.2 g
- Tłuszcz
- 108.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 4101.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto con calabacita y tocino
35 Min
Champiñones a la crema con papas crujientes TM6 (Pelar)
1j 30 menit
Carbonada
1 Std. 15 Min
Budín de atún
50 menit
Pisco sour
10 min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40 min
Puré de papas, espinaca y queso
30 min
Crema de zapallo camote aromatizada al jengibre
50 menit
Arroz caldoso con leche de coco y camarones
50 menit
Solomillo de cerdo con puré de arvejitas
2 godz. 25 min
Risotto con hongos a la cerveza
40 min
Chardonnay sour
10 min