Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g bolacha digestiva
- 70 g manteiga
- 10 g licor de café
Recheio
- Água q.b. p/ cozer
- 200 g avelã s/ pele
- 400 g queijo ricota
- 120 g açúcar
- 5 ovos
Cobertura
- 50 g natas
- 150 g chocolate p/ culinária (53% cacau) partido em pedaços, mais q.b. p/ guarnecer
- 10 g licor de café
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3113 kJ / 745 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora com recheio de chocolate
1h 20min
Bolo de chocolate e avelã com praliné
40 min
Bolo de chocolate riscado
1h
Girafa torta
30min
Cheesecake de leite condensado e groselha
3 Std.
Cheesecake de chocolate e manteiga de amendoim
45min
Tarte de chocolate e creme de avelã
40 min
Tarte de chocolate com manteiga de amendoim
1h
Tarte vulcão
1u. 15min
Cheesecake de chocolate e caramelo
1u. 15min
Tarte de frutos silvestres
4h 10min
Bolo de chocolate e noz
1h