Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g de farine
lub 540 g de farine d'épeautre claire - 260 g d'eau
- 1 cube de levure boulangère fraîche (40 g)
- 40 g d'huile végétale
- 1 pincée de sucre
- 10 g de sel
- farine pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 4464 kJ / 1066 kcal
- Białko
- 31.5 g
- Węglowodany
- 181.5 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 11.9 g
Alternatywne przepisy
Crème glacée aux fruits
5 Min
Poulet stroganov
50min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Expérience culinaire
2h
Caramels au beurre salé
1 godz. 45 min
Risotto alle cinque P
30min
Frittata de brocoli
1h 10min
Saucisse rôtie, légumes et sauce à l’oignon
45min
Croissants au jambon
35min
Focaccia aux tomates
40min
Tresse au beurre à 6 brins
2 godz. 35 min
Tresse bernoise
1 godz. 45 min