![Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/deb9bb79-016c-4b61-94b0-6248fdd74fb0/Derivates/2b3cc8eb-38fa-4954-95b7-c46ac2af8165.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 filet mignons (6.5-7 oz each, 1 in. thick), tied with twine (see Tip)
- 2 tsp sea salt, divided
- ¾ tsp ground black pepper, divided
- 4 sprigs thyme, fresh
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 1 oz lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 2 oz shallots, halved
- 1 - 2 sprigs fresh tarragon, leaves only
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp white wine vinegar
- 7 oz unsalted butter, cut into pieces, plus 1 tbsp extra to sear
- 4 egg yolks, from large eggs
- 2 oz water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4940.7 kJ / 1180.9 kcal
- Białko
- 70.9 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 95.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 48.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1129.3 mg
Alternatywne przepisy
Curry Seafood Chowder
1j
Steamed Frittata Egg Cups
45min
Hamburger Buns with Stout Beer
3 Std.
Montreal Steak Seasonning Blend
5 menit
Holiday Brisket
6h 55 min
Shrimp and Crab Stack
25 menit
Fish and Zucchini
35min
Brioche Creamed Corn (Metric)
1 Std. 10 Min
Herb Butter (Maître d'Hôtel Butter)
10 min
Steamed Baby Potatoes
30min
Southern Black-Eyed Peas
1h 35 min
Steamed Egg Cups
20min