Vietnamesiske kjøttboller med chilisaus

Vietnamesiske kjøttboller med chilisaus

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
24 stykker

Składniki

  • kyllinglår, uten skinn, uten bein skiver (3 cm) (se tips)
    400 g
  • ingefær, fersk skrelt, delt i runde skiver (2 mm)
    10 g
  • vårløk (ca. 35 g), delt i biter (2 cm)
    4
  • hvitløksfedd
    2
  • koriander, fersk 4 kvister delt i biter, 2 kvister grovhakkede blader, pluss ekstra blader til pynt
    6 kvister
  • sitrongress ferskt, delt i biter
    2 kvister
  • egg, medium
    1
  • soyasaus
    1 ss
  • fiskesaus pluss 2 ts
    1 ss
  • vann pluss 2 ss kokende vann
    1000 g
  • finkornet sukker
    2 ss
  • chiliflak, tørket etter smak
    ½ - 1 ts
  • lime ferskpresset limesaft
    ½

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stykke

Białko 4 g
Kalorie 120 kJ / 29 kcal
Tłuszcz 0.9 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie