Urządzenia i Akcesoria
Samichlaus-Bänze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stück
Składniki
-
Milch300 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Zopfmehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Butter in Stücken (1 cm)60 g
-
Zucker50 g
-
Zimt1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Haselnüsse8
-
dunkle Sultaninen (opcjonalnie)16
-
Ei verklopft1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1564 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanillekipferl
1 godz. 30 min
Crêpeteig
1 godz. 15 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Pizzateig
1 godz.
Früchte-Nussbrötli
3 godz. 5 min
Zimtsterne
1 godz. 30 min
Süsser Grittibänz
2 godz. 15 min
Gebrannte Mandeln im weissen Schoko-Kokosmantel
40 min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Kartoffelgratin
1 godz. 10 min
6-Strang-Butterzopf
2 godz. 35 min
Berner Zopf
1 godz. 45 min