Urządzenia i Akcesoria
Samichlaus-Bänze
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
8 Stück
Składniki
-
Milch300 g
-
Hefe (ca. 20 g), zerbröckelt½ Würfel
-
Zopfmehl und etwas mehr zum Bemehlen500 g
-
Butter in Stücken (1 cm)60 g
-
Zucker50 g
-
Zimt1 TL
-
Salz1 ½ TL
-
Haselnüsse8
-
dunkle Sultaninen (opcjonalnie)16
-
Ei verklopft1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
10 g
Kalorie
1564 kJ /
372 kcal
Tłuszcz
12 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brezel
1 Std. 50 Min
Knöpfli
50 Min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Wiener Schoggi-Sablés
50 Min
Flammkuchen mit Speck
40 Min
Schinkengipfeli
35 Min
Bananensplit-Frappé
15 Min
Lebkuchenhaus
12 Std.
Dreikönigskuchen mit Sultaninen
1 Std. 55 Min
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
6-Strang-Butterzopf
2 Std. 35 Min
Berner Zopf
1 Std. 45 Min