Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı

Taze Otlu Hamura Sarılı Levrek ve Basmati Pilavı

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porsiyon

Składniki

Balık ve Hamur
  • taze ot karışımı (kekik, fesleğen, taze rezenenin yeşil yaprakları ve maydanoz)
    15 g
  • su
    250 g
  • taze maya ufalanmış
    20 g
    2 tk kuru maya
  • un
    500 g
  • tuz
    3 tk
  • limon dilimler halinde kesilmiş
    ½
  • levrek (1 adet levrek, temizlenmiş hali yaklaşık 1000 g)
    1000 g
Pirinç
  • diş sarımsak
    2
  • soğan ikiye bölünmüş
    40 g
  • zeytinyağı
    30 g
  • su
    500 g
  • beyaz şarap
    500 g
  • tuz
    1 tk
  • şeker
    1 yk
  • pirinç, uzun taneli
    350 g
  • fındık parçalara bölünmüş
    15 g
  • dolmalık fıstık, çiğ
    15 g
  • Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
    15 g
  • badem parçalara bölünmüş
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsiyon

Sód 2521.9 mg
Białko 70.5 g
Kalorie 5540.8 kJ / 1324.3 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 181.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...