Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné
- 100 g açúcar
- 50 g avelã torrada
Crepes
- 130 g manteiga
- 600 g leite
- 3 ovos
- 210 g farinha
- ½ c. chá de sal
Creme
- 150 g açúcar
- 150 g avelã torrada
- 750 g leite
- ½ c. chá de sal
- 6 gemas de ovo
- 60 g amido de milho
Cobertura
- 50 g natas
- 10 g Cointreau
- 100 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 2238 kJ / 535 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Bolo de ananás
2 Std.
Bolo de coco sem farinha
35min
Cassata de avelã e chocolate
8h
Almôndegas de borrego com molho de iogurte e arroz
40 Min
Bolo Alasca
8h
Bolo de chocolate sem farinha
1 godz. 45 min
Piza com batata e alecrim
50 λεπτ.
Choux crocante de chocolate e creme de avelã
9h 15min
Aperitivos de cebola caramelizada
50 λεπτ.
Bolachas de frutos secos
50 λεπτ.
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1ωρ. 30 λεπτ.
Granizado de framboesa e gin
5 λεπτ.