Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 8 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g açúcar light
- 2 limas (casca, só a parte verde)
- 300 g polpa de lima congelada cortada em quatro
- 250 g iogurte grego natural
- 200 g queijo-creme
Base
- 40 g manteiga
- 30 g cacau em pó
- 100 g bolacha Maria
- Raspa de lima q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 579 kJ / 138.4 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 15.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 107.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifrio de framboesa
8 Std. 20 Min
Duo de chocolate e avelã
3h 30min
Tarte fresca de maçã
6 godz.
Gelado de morango com crumble de noz pecan
12h
Cheesecake de framboesa
4h 20 min
Semifrio marmoreado
4h 20 min
Blättertorte
2h
Taças de champanhe com frutos vermelhos
25min
Bavaroise de framboesa
3hod. 10min
Toucinho do céu
1h 50min
Tarte de limão e maracujá
1h
Bavaroise de morango
8 Std. 5 Min