![Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7fc2a59c5d9a7170376e0e3ab2f1086e/Derivates/a6d50b03d87cff42230c14fde428bd766df51945.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dry Rub
- 2 tbsp brown sugar
- 2 tbsp paprika
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp salt
- 1 tsp onion powder
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tsp dried thyme
- 1360 - 1475 g baby back pork rib (1 rack, trimmed, cut in half)
Beer BBQ Sauce
- 115 g red onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 15 g vegetable oil
- 340 g stout beer
- 170 g ketchup
- 85 g dark brown sugar
- 60 g apple cider vinegar
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp chilli powder, to taste
Cooking Ribs
- 1135 g water
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 17380 kJ / 4153.9 kcal
- Białko
- 279.7 g
- Węglowodany
- 189.8 g
- Tłuszcz
- 247.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 84.6 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Sód
- 8712.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molten Lava Cake
45 Min
Aligot (Cheesy Mashed Potato)
30 Min
Chicken mole and avocado papaya salsa
Brak ocen
Guacamole
5min
Gruyère and asparagus Dutch baby pancake
50min
Baby Back Ribs with Stout Beer BBQ Sauce
6 godz. 45 min
Strawberry, Peach and Kiwi Tart (TM5)
Brak ocen
Moroccan Lamb with Preserved Lemon Couscous
4 Std.
Prawn bisque with lemon myrtle (TM6, Andrew Fielke)
55 Min
Hong Kong Style Roasted Pork Belly
9 Std. 15 Min
Smoothie
5min
Frappé Coffee
5min