![Greek Yogurt Greek Yogurt](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B14062C7-1457-4FE1-AC77-E29CFD09F606/Derivates/d80573f0-408e-4e40-8701-297ba68c7d3e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 oz whole milk, pasteurized
- 4 oz heavy whipping cream
- 8 oz plain yogurt, with live cultures (see Tip)
- 34 oz water
- ½ lemon, juice only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Walnut Fresh Cheese and Whey Soda Bread
12 godz. 15 min
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120 Std. 5 Min
Blueberry Yogurt
13h
Peanut Butter
5 Min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Sourdough Ciabatta
9 Std. 25 Min
Whole Milk Yogurt
12h 30min
Plain Yogurt in Varoma
12sa
Homemade Yogurt with Blueberry and Apple Compote
13h 40min
Unsalted Butter
15 Min
Sourdough Starter Discard Crackers
45min
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1 Std.