Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de ciruela, frescas o congeladas.
- 90 g de azúcar
- ½ cdita de azúcar de vainilla casera (ver Consejo)
- 20 g de agua, (si se utilizan ciruelas frescas)
- 1 vaina de vainilla, solo las semillas.
- 600 g de leche
- 25 g de fécula de maíz
- 2 huevo
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
90
g de pan tostado
lub 90 g de galletas, tipo Marías. - 20 g almendra fileteada
- Wartości odżywcze
- na 6 porción
- Kalorie
- 12087.9 kJ / 2889.1 kcal
- Białko
- 68.4 g
- Węglowodany
- 353.9 g
- Tłuszcz
- 140.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.5 g
- Błonnik
- 23.2 g
- Sód
- 1697.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse de dulce de leche y café
20 min
Postre inglés de frutos rojos
12 Std. 25 Min
Quiche dulce de ciruelas
3h
Raviolis de nueces con salsa de cava
1h 30min
Crème brûlée de foie con mermelada de higos
2h 10min
Alfajores de pistacho y pipas de calabaza
2h
Bacalao con salsa tártara (Hestan Cue™)
20 min
Salsa César
10 min
Croqueta de patata con espinacas y beicon
1h 15 min
Pionono relleno de dulce de leche
50min
Solomillo de ternera con puré de batata y salsa a la pimienta verde (Al vacío)
2h 20min
Confitura de frutos rojos y chía crudivegana
12 godz. 15 min