Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel
- 5 huevo
- 150 g azúcar
- 15 g azúcar aromatizada con vainilla
- 1 pizca sal
- 175 g harina semi-integral
- 2 cditas polvo para hornear
- 5 cda agua caliente
Crema de champán
- 8 láminas de grenetina
- 1 limón, el jugo y la ralladura
- 3 yemas de huevo
- 150 g azúcar
-
200
g de champán
lub 200 g de vino blanco, o sparkling white wine - 300 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 250 g de uvas, rojas o blancas
- 1 de jugo de limón, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1321.5 kJ / 315.8 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 117.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de chocolate
20min
Helado de queso de cabra, yogur y miel
8h 10 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Mermelada de pétalos de rosa
45min
Gelato de mamey
35min
Atole de fresa
25min
Bundt Cake con frutas del bosque y flores
1h
Torito Veracruzano de cacahuate
5min
Mole de olla
35min
Mixiotes de carnero
13 Std. 30 Min
Atole de canela
35min
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min