Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 láminas de grenetina
Crema de cava
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa), fría (ver tip)
- 30 g de azúcar glass
- 170 g de vino blanco, o sparkling white wine, tipo Cava
- 10 g de jugo de limón amarillo
- 30 g de azúcar
- 3 yema de huevo
Jelly
- 80 g de agua
- 70 g de azúcar
- 130 g de Pacharán, u otro licor de endrinas
Coulis de mora y uva
- 60 g de zarzamora, congelada
- 70 g de uvas, sin semillas
- 70 g de azúcar
- 20 g de jugo de limón amarillo
Merengue
- 1 clara de huevo
- 40 g de vino blanco, sparkling white wine tipo Cava
- 100 g de azúcar
Montaje
- 6 - 8 soleta, en piezas
- 190 g uva, blancas o rojas (sin pepitas)
- 60 g zarzamora, fresco o congelado, descongelado
-
4
cono para helado, desmenuzado
lub 4 cda de cereal para desayuno, crujiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 64.5 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 44.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atole de Avena
20 min
Galletas corazón
1h
Trenza de pan de leche
2h 20min
Agua de Horchata
5 min
Pan de leche
2h 20min
Sour de melón y pepino (Mocktail)
Brak ocen
Parfait de yogurt arcoíris
20 min
Hot cakes
40min
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Piña colada
5 min
Panes al vapor rellenos de cerdo (Baozi)
2h 10min
Malteada de fresa
5 min