紫蘇蒸花餃
TM5 TM6

紫蘇蒸花餃

4.0 (1 ocena)

Składniki

  • 150 克 雞胸肉, 切塊
  • 100 克 板豆腐, 稍微擠乾水份
  • 1 枝 蔥, 切段
  • 2 片 紫蘇葉, 略切
  • ½ 茶匙 鹽
  • ½ 茶匙 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 香油
  • 1 茶匙 清酒
  • 20 張 水餃皮
  • 20 隻 蝦仁
  • 油, 少許,刷油用
  • 600 克 水

沾醬

  • 3 大匙 日式醬油
  • 1 大匙 味醂
  • 20 克 蒜頭
  • 1 茶匙 香油

Wartości odżywcze
na 1 塊
Kalorie
104 kJ / 24 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
2.1 g
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy