Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux Pastry
- 3 oz unsalted butter, softened
- 2 tsp sugar
- 5 ½ oz water
- 1 pinch sea salt
- 4 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
Filling
- 1 oz freeze-dried strawberries
- 1 ½ oz confectioners sugar
- 12 oz heavy whipping cream, chilled
Icing
- 9 oz confectioners sugar
- water, for icing
- food coloring, rainbow colors, e.g. red, orange, yellow, green, blue, indigo, violet
- colored sprinkles, (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 427.5 kJ / 102.2 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 15.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche Buns
2 godz.
Rosé Cream Puff Pastry
3 Std. 30 Min
Summer Fruit with Whipped Cream and Sponge Cake
25min
Strawberry Ice (Korean-Inspired)
8u. 5min
Almond Butter and Jam Ice Cream Sandwiches
1 godz.
Shrimp and Potato Boil
40min
Strawberry Lemonade Mimosa
10min
Orange Cream Popsicle
8 godz. 15 min
Rainbow Fruit Tart
1h 40min
Red, White and Blueberry Ice Cream Cake
48h
Antonio Bachour: Pancakes with Mascarpone Cream and Berries
45 min
Tres Leches Cake (Three-Milk Cake)
2 godz.