Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1
packet/envelope dried instant yeast
lub 2 ¼ tsp dried instant yeast - 58 ½ oz water, divided, plus extra to sprinkle
- 21 oz bread flour
- 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Spice Mix for Bread (see Tip) (opcjonalnie)
- neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower, to grease
- 2 oz vinegar
- 1 oz lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 790.4 kJ / 188.9 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 389.2 mg
Alternatywne przepisy
Rustic Sourdough Bread
28 Std. 10 Min
White Bread
6h
Artisan Bread (Betty) Metric
4h 35 min
Simple Mixing Bread
3 Std. 20 Min
Whole Wheat Focaccia Pizza Dough
2h 15min
Sourdough Bread with Olives
5h 20min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Rustic Spice Mix for Bread
5min
Baguettes
3h 45min
Apple Wheat Starter
72h 20 min
Venezia Bread
11h
Sourdough Baguettes
15 Std.