Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Ganache Tart with Caramel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 slices
Składniki
Caramel Sauce
-
sugar9 oz
-
heavy whipping cream divided7 oz
-
water divided36 oz
-
unsalted butter cold, in 1 cube (approx. 1 in. x 1 in.)1 oz
-
lemon juice1 tsp
-
unsalted butter½ oz
-
vinegar1 tbsp
Chocolate Shortcrust Pastry
-
all-purpose flour7 oz
-
sugar4 oz
-
unsweetened cocoa powder3 tbsp
-
baking powder½ tsp
-
salt⅛ tsp
-
1 ½ tsp vanilla bean pastevanilla bean1
-
unsalted butter4 oz
-
large egg1
Dark Chocolate Ganache
-
dark chocolate (70% cocoa) broken into pieces7 oz
-
heavy whipping cream7 oz
-
fresh fruit to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
50.9 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
2350.4 kJ /
561.8 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
20 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Waffle Cones
35 min
Lemon Peel Pound Cake
1 godz. 50 min
Chocolate Rolls (Anna)
2 godz. 30 min
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Custard Sauce - Pouring Custard
15 min
Hazelnut Strawberry Skillet Cake
55 min
Irish Coffee Cake with Whiskey Caramel Sauce
1 godz.
Valentine's Decadent Steamed Chocolate Cake
1 godz. 10 min
Breakfast Scones
30 min
Checkerboard Sablés (Metric)
2 godz. 30 min
Honey Almond Coffee Cake
1 godz.
Pretzel Bread
2 godz.